Nudlový Kugl

Původně tradiční nudlový nákyp, který si vařili židé z východní Evropy. S upravenou recepturou přijde toto sladké a jednoduché jídlo k chuti i vám.

0,5 kg nudlí uvaříme ve slané vodě, scedíme a zchladíme. Utřeme 4 žloutky se 100 g cukru, přidáme skořici, trochu soli, 100 g rozpuštěného tuku a smícháme s nudlemi. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze 4.bílků. Vymažeme pekáč,nebo remosku,vložíme do ní polovinu hmoty,posypeme 130 g rozinek, 100 g sekaných ořechů, polijeme 50 g medu a pokryjeme druhou polovinou nudlové hmoty a ve středně vyhřáté troubě, nebo remosce pečeme asi 40 minut dozlatova.

© 2019 ZO TEPLICE

banner_nahlasit_modra.png
  • facebook-square
  • Twitter Square
  • Google Square